Hak de knoop door, kom schermen

Schermclinics

Trefpunt verzorgt schermclinics voor groepen van maximaal ongeveer 25 mensen.
Deze clinics zijn bedoeld om mensen die de sport niet kennen op eenvoudige wijze met de beginselen ervan te laten kennismaken en daarmee de bekendheid van de sport te bevorderen. Maar ook voor een bedrijfsuitje of een vriendenfeest is een schermclinic een leuk alternatief voor het programma.

Trefpunt beschikt over een gediplomeerde schermleraar, maître in schermjargon, die de deelnemers invoert in een fascinerende sport.
De clinics duren in het algemeen anderhalf of twee uur. Ze worden gegeven in de zaal in Vlaardingen waarin Trefpunt ook haar trainingen verzorgt. In onderling overleg kan eventueel ook een andere locatie worden gekozen.

Trefpunt zorgt voor een interessante les van een goede leraar en het benodigde schermmateriaal: vest, masker, handschoen en wapen. Deelnemers moeten zelf een trainingsbroek, zaalsportschoenen en een T-shirt meebrengen.

Met nadruk wordt erop gewezen dat schermen een échte sport is en dat er daarom van de deelnemers een zekere basisconditie wordt verwacht.

Trefpunt heeft naar volle tevredenheid clinics verzorgd voor onder andere:

  • Personeel Gemeente Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, als onderdeel van een jaarlijks Sportcafé;
  • Cliënten van B&T Productions in Naaldwijk (Reactie: De klant was zeer enthousiast. Ziet er makkelijker uit dan het is, was de mening van de meesten.)
  •  Vrouwennetwerk, Vlaardingen.
  •  Groots opgezet personeelsfeest verzorgd door Halo Jobbing, in Den Haag, in de Amsterdam ArenA en een andere in een sporthal in Leiden voor een ministerie.

Zie ook onze clinicfolder. Deze kan worden gedownload of worden aangevraagd bij het secretariaat.