SV Trefpunt: Lentedegen- en Schelvispekeltoernooi 2017

apr
2017
10

posted by on Nieuwsarchief

door Jan Buijsse

 

Voor het 31e Lentedegentoernooi en het 21e Schelvispekeltoernooi (op sabel) hadden zich schermers van acht verschillende verenigingen ingeschreven. Ze kwamen naar Vlaardingen om deel te nemen aan wedstrijden die altijd in een sportieve sfeer verlopen. Traditioneel is ook dat het goed weer is en dat was opnieuw het geval; een echt zomerse dag.

De nadruk lag op ontspannen schermen en niet op hoe dan ook winnen. Dat betekent niet dat er niet fel gestreden werd. Ook op dergelijke toernooien gaat het om resultaat.

 

Op beide wapens, degen en sabel, werd gemengd (dames/heren) geschermd. De aantallen deelnemende dames waren sowieso te klein om een afzonderlijk systeem te rechtvaardigen.

 

Bij degen werd in het Lentedegentoernooi in twee poules gestreden. In de eerste poule werd Trefpunter Jeroen van der Velde derde en mocht daarom mee naar de eindronde; Mikkel Suijker werd in de tweede poule tweede en kon dus ook door naar de eindronde. Er werd zeer fanatiek geschermd, soms met veel lawaai, toch bleef het allemaal in een prettige sportieve sfeer. Mikkel kon in deze eindstrijd zijn plaats niet handhaven; hij werd zevende. Beter verging het Jeroen van der Velde, die luidruchtig aangemoedigd, de derde plaats wist te veroveren. Eerste op degen werd Axl van Gameren (Schermacademie Zaïr), gevolgd door clubgenoot Diot Maingay en de vierde plaats was voor Jesper van Rems (KLM Schermvereniging).

 

 

Ook bij sabel streed een Trefpunter zich naar de eindronde. Ronald Overgoor behaalde in de voorronde evenveel gewonnen partijen als de nr. 1: Evert-Jan Smit. Het saldo gegeven/ontvangen treffers was voor Ronald echter wat ongunstiger dan van Evert-Jan. Zijn mooie resultaat moest Ronald in de eindronde voor een deel prijsgeven aan de derde geplaatste Melle Berg. De eindstand in het Schelvispekeltoernooi werd aldus: nr. 1 Evert-Jan Smit (s.v. Pallós), nr. 2. Melle Berg (ook s.v. Pallós), nr. 3 Ronald Overgoor (SV Trefpunt) en nr. 4 Ed Ham (Schermvereniging Kardolus).

 

P1650393 80

————————————-

Foto Jan Buijsse